Ledning och styrelse

Här presenteras några ur FrostPharmas styrelse och ledning. Läs om deras bakgrunder och erfarenheter.

Shan Rehman
Clas Lindbergson
Fredrik1.jpg
Fredrik Andersch

CEO

Fredrik har över 25 års erfarenhet från läkemedelsindustrin och medicinteknik, både i Norden och internationellt.

 

Roller Fredrik haft inkluderar Regional Director Meda AB, Country President AstraZeneca Thailand, Country President AstraZeneca Österrike, Area Director Balkan&Baltics AstraZeneca, Business Development Director AstraZeneca, andra managementroller på AstraZeneca inkluderat tidigare bolagsstrukturer, styrelseledamot Akla AB.

 

Utbildning: Civilingenjör Industriell Ekonomi, Chalmers. Vidarestudier i Litteratur och Statsvetenskap, Göteborgs universitet och Stockholms universitet.

Shan Rehman

CFO

Shan har en erfarenhet av att arbeta brett med finansiella frågor, och har sedan många år varit verksam inom läkemedelsindustrin.

 

Rollerna har varit både lokala och internationella, och arbetet har främst riktat sig mot de nordiska länderna.

Shan3.jpg
Lovisa Frick
Clas1.jpg
Clas Lindbergson

Head of Business Development

Clas har mer än 25 års erfarenhet av att jobba inom läkemedelsindustrin. Han har jobbat både som försäljningschef och VD och har lång erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och produktlanseringar av läkemedel till medicinsk utrustning. Han har arbetat för Pfizer, Novartis, Sandoz och Eisai. Han var en del av att starta Unimedic Pharma.

​Clas är ansvarig för FrostPharmas affärsutveckling och ansvarar även för en del av produkterna. Dagarna består av att leta nya potentiella produkter för den nordiska marknaden, men även nya lokala produktutvecklingar.

Helena Westermark

Head of Regulatory Affairs

Helena har över 19  års erfarenhet inom läkemedelsindustrin och områdena Regulatory Affairs, Quality Assurance och Pharmacovigilance, främst inom de nordiska länderna.

 

Hon har erfarenhet av både lokala och globala roller och har arbetat på såväl internationella huvudkontor som lokala dotterbolag.

Hennes beprövade meriter inkluderar dessutom Process Improvement Lead for Regulatory Affairs i en global organisation.

 

Helena har en MPharmSci. från Uppsala universitet.

Helena1.jpg
DSC00528.jpg
Tomas Guinchard

Chairman of the Board

Tomas har över 25 års erfarenhet inom läkemedelsindustrin i både Sverige och Asien.
Han började sin karriär 1992 i Roche AB. 1995 grundade han Kinchard Consulting AB som han framgånsrikt drev i 12 år. 

2007 startade han Adxto Nordic- Healthcare and Consulting Company, och 2008 flyttade han till Singapore för att starta upp Adxto Holdings PtLtd, Adxto Philippines och Adxto Thailand.

Han har en B.A. i företagsekonomi från Uppsala Universitet, är styrelseordförande och majoritetsägare i Adxto group Nordic samt styrelseordförande i FrostPharma AB.