top of page
Inkomstrapporter

FROSTPHARMA MAGAZINE

För Nyheter och Media

Apoteket AB byter till svensktillverkade doseringshjälpmedel i bioplast

  • April 22, 2021

Apoteket AB har valt att byta ut sitt sortiment av doseringshjälpmedel till våra återvinningsbara produkter i bioplast. Produkterna är tillverkade av 100% återvinningsbar bioplast, producerade i Sverige och levereras i en miljövänlig kartong.


Läs pressreleasen från Apoteket AB nedan.

Apoteket byter ut alla doseringshjälpmedel till ett nytt sortiment helt tillverkat av bioplast. Det nya sortimentet tillverkas i Sverige och bidrar till minskad användning av fossila plaster och till minskade koldioxidutsläpp.


– Hållbarhetsfrågorna är viktiga för oss och för våra kunder. De nya doseringshjälpmedlen är ett av många små steg mot att minska vårt klimatavtryck och bli mer hållbara, säger Kristoffer Ekelund, ansvarig för hållbarhetsfrågor på Apoteket.


Doseringshjälpmedel är inte produkter som säljs utan som kunder får med sig gratis för att de enkelt ska kunna få rätt dos av olika läkemedel, till exempel koppar och sprutor med markeringar för antalet milliliter på kanten.

Samtliga doseringshjälpmedel från FrostPharma som nu tas in på Apoteket är tillverkade i 100 procent bioplast. De är livsmedelsgodkända, CE-märkta samt återvinningsbara. Produkterna tillverkas vid Mälarplast i Eskilstuna och levereras i displaykartong utan onödigt emballage och plastförpackningar.


Bytet från befintligt sortiment ligger i linje med de nya EU-direktiven från 2018 som ska bidra till minskad användning av icke miljöanpassade engångsartiklar och minskat klimatavtryck.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

FrostPharma enters the hematology area in the Nordics

FrostPharma takes another step in its growth journey of becoming a leading European Specialty Pharma company, by being authorized by IDEOGEN as the exclusive Nordic representative to support patient a

Comments


bottom of page