top of page
Inkomstrapporter

FROSTPHARMA MAGAZINE

För Nyheter och Media

Anthrop Pharma tecknar ett nordiskt distributionsavtal med det kanadensiska bolaget MendeliKABS Inc.

• Feb 09, 2018 11:14 CET

Nitisinone MDK®, godkänd av EMA, är ett särläkemedel för behandling av ärftlig tyrosinemi typ 1. Sjukdomen som är klassificerad som en sällsynt ärftlig ämnesomsättningssjukdom, förkommer i Sverige hos ungefär en av 100 000 nyfödda.

“Vi är glada att påbörja ett samarbete med MendeliKABS och vara del av dess vision att effektivt tillgodose behovet av särläkemedel till överkomliga priser för dessa patienter.” säger Anthrop Pharmas VD Clas Lindbergson.

Anthrop Pharmaceuticals AB, med säte i Danderyd, Sverige, är specialiserat på introduktion, distribution och marknadsföring av nischläkemedel och sjukhusinjektabilia i Norden. Våra huvudsakliga terapeutiska områden är neurologi, intensivvård, anestesi, cystisk fibros, gastroenterologi och smärtlindring.

För eventuella frågor vänligen kontakta: Clas Lindbergson +46706581180 clas.lindbergson@anthroppharma.com

MendeliKABS är ett kanadensiskt läkemedelsföretag fokuserat på behandling av sällsynta sjukdomar. Bolaget integrerar kompetens inom behandling av särläkemedel och läkemedelsproduktion, i enlighet med internationella regler och normer. För mer information se www.mendelikabs.com

Anthrop Pharma är specialiserat på introduktion, distribution och marknadsföring av nischade läkemedel och sjukhusinjektabilia.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page