top of page
Inkomstrapporter

FROSTPHARMA MAGAZINE

För Nyheter och Media

Anthrop Pharma signerar marknadsförings- och distributionsavtal för Alkindi® i Norden med Diurnal

• Mar 29, 2019 14:00 CET

Alkindi® är den första godkända beredningen av hydrokortison (den syntetiska versionen av kortisol) som är speciellt utformad för användning hos barn som lider av binjurebarksinsufficiens (BNI).

Anthrop Pharma signerar marknadsförings- och distributionsavtal för Alkindi® i Norden med Diurnal

Diurnal meddelar att man signerat ett exklusivt marknadsförings- och distributionsavtal med Anthrop Pharmaceuticals AB gällande kommersialisering av Diurnals nya produkt, Alkindi® (hydrokortison-granulat i kapslar) i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

Alkindi® är den första godkända beredningen av hydrokortison (den syntetiska versionen av kortisol) som är speciellt utformad för användning hos barn som lider av binjurebarksinsufficiens (BNI), inkluderar även tillstånd medfött adrenal hyperplasi (CAH). I Norden uppskattar man att det finns cirka 490 barn som kan ha nytt av Alkindi. Alkindi kommer finnas tillgängligt under andra kvartalet 2019 i Norden.

Clas Lindbergson, VD för Anthrop Pharma, kommenterar: “Vi ser fram emot att göra Alkindi tillgänglig för barn som lider av binjureinsufficiens (BNI) i Norden. Eftersom det är den första och enda godkända hydrokortison som är speciellt utformad för användning hos barn med ett livshotande tillstånd, tror vi att Alkindi kan ge värde åt inte bara barnen utan också till vårdgivarna och vården.”

Fakta om Alkindi

Om Alkindi® (hydrokortison-granulat i kapslar som öppnas) Alkindi® är det första preparatet av hydrokortison som är speciellt utformad för användning hos barn som lider av pediatrisk binjurebarksinsufficiens (BNI). Alkindi® är en patenterad, oral, med omedelbar frisättning av formuleringen hydrokortisongranulat i kapslar (som öppnas) och detta möjliggör en korrekt åldersanpassad dosering hos barn. Denna terapi har potential att hjälpa unga patienter som är yngre än arton år och som lider av sjukdomar på grund av kortisolbrist inklusive pediatrisk BNI och medfödd adrenal hyperplasi (CAH). BNI kräver livslång behandling och Diurnals produktutveckling till kapslar har potential att avsevärt förbättra dessa unga patienters liv. Europeiska kommissionen har beviljat ett godkännande för försäljning av pediatrisk användning (PUMA) för Alkindi® som ersättningsbehandling av BNI hos spädbarn, barn och ungdomar (från födsel till <18 år) i Europa. Om pediatrisk binjurebarksinsufficiens (BNI) BNI är ett tillstånd som kännetecknas av brist på kortisol, ett väsentligt hormon som reglerar metabolismen och responsen på stress. De primära symtomen på BNI är kronisk trötthet och patienter är i riskzonen för binjurebarks kris och död om de inte får tillräcklig kortisolutbyte. Om Anthrop Anthrop Pharmaceuticals AB, med säte i Danderyd, Sverige, är specialiserat på introduktion, distribution och marknadsföring av nischläkemedel och sjukhusinjektionsmedel i Norden. Anthrops mission är att hjälpa barn och vuxna i de nordiska länderna att få tillgång till bästa möjliga läkemedelsbehandling där det finns ett stort medicinskt behov. Vi arbetar in följande terapeutiska områden: endokrinologi, neurologi, anestesi, cystisk fibros och smärtlindring. För mer information om Anthrop, vänligen kontakta: Clas Lindbergson +46 706 58 11 80: www.anthroppharma.com. Om Diurnal Group plc Diurnal grundades 2004 och är ett brittiskt baserat specialty pharma-företag som utvecklar produkter av hög kvalitet för den globala marknaden för livslång behandling av kroniska endokrina tillstånd, inklusive medfödd adrenal hyperplasi och binjurebarksinsufficiens. Företaget fokuserar på kompetens och innovativa forskningsaktiviteter inom ”circadian-based” endokrinologi för att få fram nya produkter inom sällsynta och kroniska endokrina sjukdomar. För mer information om Diurnal, besök www.diurnal.co.uk

För mer information kontakta: Clas Lindbergson +46 706 58 11 80 eller besök www.anthroppharma.com. Anthrop Pharma är specialiserat på introduktion, distribution och marknadsföring av nischade läkemedel och sjukhusinjektabilia.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

FrostPharma enters the hematology area in the Nordics

FrostPharma takes another step in its growth journey of becoming a leading European Specialty Pharma company, by being authorized by IDEOGEN as the exclusive Nordic representative to support patient a

Comments


bottom of page